Woensdag , Augustus 21 2019
Home / Afrikaanse Musiek / Julanie J reik nuwe enkelsnit uit – Dalk is Ek!

Julanie J reik nuwe enkelsnit uit – Dalk is Ek!

19 Julie 2019, Johannesburg: Die gewilde jong sangeres en liedjieskrywer Julanie J se enkelsnit “Dalk is Ek” word vandag bekend gestel. Dit is haar eerste uitreiking in samewerking met Warner Music South Africa en Julanie sien uit daarna om hierdie nuwe liedjie met ander te deel: “Ek skryf en sing omdat ek iets wil sê. Ek glo dat my musiek nie net mooi woorde of n catchy tune is nie, maar dat dit vir iemand mootlik iets sal beteken.”

Julanie wat pas haar 21ste verjaardag gevier het, is so te sê met die musiek-lepel in die mond gebore. Sy het haar eerste liedjie op die ouderdom van 4 jaar geskryf en haar debuutalbum “Spirit Breakout” (2015) het binne 24 uur die Top 30 van die internasionale iTunes trefferlys gehaal. Sy is in 2016 vir n Mzanzi ChristianToekenning genomineer.

Julanie skryf ook vir verskeie ander kunstenaars en het al onder meer liedjies geskryf vir een van Afrika se grootste kunstenaars Lokua Kanza, sowel as vir Helmut Meijer AKA Calev, Namibië se Veertjie wenner Sanet Lambrechts en die sangeres Nadia Vorster.

Julanie verduidelik dat sy meestal selfondersoekende liedjies skryf: “Ons as mense raak so vinnig ingesluk en vasgevang in die verlede of identifiseer so met ons probleme dat ons soms skoon vergeet wie ons is. Ek dink `n mens moet daagliks jouself die vraag vra: “Wie is ek en waarheen is ek oppad. Mense en hul stories raak my hart. Dit is vir my lekker en maklik om te skryf omdat ek dinge om my raaksien. Ek probeer altyd om so oplettend as moontlik te wees, mens kan jouself verbaas oor die klein goedjies wat `n mens mis as jy te vinnig lewe.”

`n Musiekvideo van “Dalk is Ek” word op Vrydag 26 Julie uitgereik. Julanie J het die storielyn geskryf en die talentvolle span by Jet Black London het die video vervaardig. “Meeste mense werk 9 tot 5 en is nie noodwending gelukkig nie. Baie voel dis maar alles roetine of dat hulle harde werk nie altyd raakgesien word nie. Ons het baie pret met die maak van die video gehad. Ek wou daardie gevoel vasvang dat ons onsself nie altyd so ernstig moet opneem nie.”

Julanie J werk tans saam met musiek-vervaardiger Gideon Botes aan die vollengte album wat later vanjaar uitgereik word. Botes is bekend vir sy studio- werk met onder andere Nianell, Watershed, Karlien van Jaarsveld, Corlea Botha en die Soweto String Quartet.

Facebook
Instagram: @JulanieJ


Deel jou kommentaar | Share your comments here:

Persone se Kommentaar | Comments

Sien ook

ADAM sê koebaai vir nou, maar nie vaarwel nie!

Die musiekgroep, ADAM, het oor die laaste dekade diep spore getrap in die harte van …

The Voice SA Season 3 winner TASCHÉ, releases her first single!

Throughout her participation on The Voice SA, Tasché blew South Africans away with her world …